Založ si blog

Výzva k pokore

Dnes ráno sa prechádzam pod oblohou pasúcich sa baránkov. Symbolické, je Veľkonočná nedeľa a mnohí už sladkých baránkov majú upečených a zdobia slávnostné stoly. Mraky sú po dlhej dobe náznak, že Zem sa napije z jarného dažďa, je smädná. Studne sú takmer prázdne, snehu nebolo a pôda hlboko preschla.

Mraky na oblohe preráža lietadlo. V diaľke vidím atómové veže, znaky našej pýchy, nášho Ega, našej nabubrelosti.

Všade môžeme byť, presúvať sa z krajiny do krajiny, z kontinentu na kontinent. Môžeme poznávať a súčasne prenášať vírusy, choroby. Sme globálni a obohacujeme sa navzájom v dobrom i zlom. Zdá sa mi a dnešné dni sú toho dôkazom, že riziká globalizácie začínajú prerastať naše možnosti sa s nimi vysporiadať bez krátkodobých, či dlhodobých strát na zdraví a životoch.

Zvykli sme si mať všetkého do sýtosti, dokonca sme si zvykli i plytvať s pocitom, že nebude chýbať. Pamätám si na časy, oslavy ľudského umu, koncentrovaného pri stavbe jadrových elektrárni. Vzrušujúce roky budovania niečoho „veľkého“, „nevídaného“, „ne/bezpečného“. A rozbehli sme sa, takže máme elektrárne aj do foroty. Môžme elektrinu míňať, aj plytvať, aj predávať. A namiesto toho aby sme ostali i správcovia a užívateľmi výhod tohto diela, čítam správy, že ich chceme predať. To, čo sme postavili a teraz môže slúžiť a prinášať zisk tak toho sa zbavíme. Na vlastnom území budeme niesť všetky riziká a výnosy budú odchádzať mimo náš štát. Akoby sme chceli jeden tromf ľudskej pýchy prebíjať iným.

Opäť sa pozriem do oblohy a vyjavuje sa mi tvár proroka. Keďže je čas oslavy zmŕtvychvstania, možno nám chce poslať odkaz, že naše znovuzrodenie je v nás. Možno nás chce vyzvať k väčšej pokore. 

 

Fotka Verony Bahnovej.

Vrchná veliteľka, stopnite to ! ! !

28.10.2020

Testy sú neúčinné, dnes to už vieme od skutočných odborníkov, špecialistov. Napriek tomu „vylodenie v Normandii“ je naplánované. Nakúpenie bezcenných testov je treba použiť. Vojenská operácia dvoch veliteľov s modrou knižkou neznámej diagnózy je v plnom prúde. Rukojemníci sú v pohotovosti, pripravení podrobiť sa nátlaku. Možno sa nainfikujú, či ochorejú [...]

Život v dobe, keď „plán je mať plán“

23.10.2020

Dohodnutú drobnú údržbu bytu som preventívne zrušila, aby som ochránila 90 ročnú mamu pred stykom s majstrami. Telefonujem údržbárovi dôvod. Vzdychne si a povie: „Včera mi z nemocnice doviezli 84 ročnú mamu so zápalom pľúc do domáceho ošetrenia, lebo covid…. Všetko sa odkladá, všetko je v pohotovosti, lebo taký je „plán“. V najviac ohrozených [...]

Každý premárnený deň Vám spočítame ! !!

30.09.2020

Dostali nás tam kde chceli, do zóny strachu, vy hnusní covidi. Už ani tasiť nemôžeme, len do zemlianky sa zahrabme. Nemám rada statusy o strachu, všetci predsa milujeme svojich blížnych a ublížiť im nechceme a ani seba zbytočne nepoškodzujeme. Mám pocit, že sme vo vojnovej zóne s pravidelnou dávkou bombardovania a náletov, v kryte zalezení bez možnosti vyliezť. Len už sa [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 136865x
Priemerná čítanosť článkov: 3259x

Autor blogu

Kategórie