Založ si blog

Mágovia slov

Prezidentka Čaputová, počas svojej volebnej kampane, v priamom prenose na Rádiu Expres vyslovila želanie: „Chcem, aby sme boli krajinou, kde sa ľudia nebudú báť zomierať.“

Pol roka na to, počas volebnej kampane premiér Matovič zapálil na Námestie slobody pred Úrad vlády SR 5-tisíc sviečok. Tie mali pripomínať 5-tisíc ľudí, ktorí každoročne zomrú, a ktorí podľa neho mohli žiť.

Dvaja mágovia slov zneužívali smrť občanov Slovenska ako súčasť marketingu vo svojej volebnej kampani. Obaja vyhrali voľby a paradoxne sú konfrontovaní s tým, čo by si žiaden politik neželal.  Musia čeliť potenciálnej hrozbe smrti. Musia ochrániť obyvateľov Slovenska pred tým najhorším, pred smrťou ako následku infikovania covi -19.

Obaja vyťahovali tromfy pyšných slov. Pani Čaputová azda ani netušila ako sa rúha, ako bohorovne vyhlasuje čosi, čo nemôže naplniť, lebo neviem z akej moci chcela zabezpečiť, aby sa ľudia nebáli umierať. A pán Matovič ukázal ako marketér a naivný hlupák, ak si myslel, že ak vyhrá voľby tak sa mu podarí zdravotníctvo zmeniť. To zdravotníctvo, ktoré jeho bývalí i súčasní partneri z Penty dostali na kolená, tým že ovládajú najvýnosnejšie prevádzky nemocníc a lekární.

Znejú mi v ušiach správy o bolestivom umieraní tých, ktorí sa nakazili a nebolo dosť respirátorov. Znejú mi v ušiach správy, ako sa i na Slovensku sa corona vírus šíri. Počúvam správy o tom, ako si pán premiér nevie poradiť so sebou, so svojimi koaličnými partnermi. Počúvam správy o tom, že prezidentka vidí problém v prístupe premiéra v riešení krízy. Zvolili sme si hlavu štátu, bez politických skúsenosti, bez skúsenosti v riadení,… ale so vzletnými slovami, či frázami. Máme tu lídra vlády, ktorý za dvanásť rokov v politike si neosvojil nič z toho ako sa riadi štát, ako sa správa krízový manažér. Dvanásť rokov iba tlačovkoval, kritizoval a zrejme netušil ako to môže byť, ak bude v paľbe kritiky on sám a súčasne bude musieť niesť plnú zodpovednosť za svoje rozhodnutia. Teraz to vie, kritika ho bolí, jeho Ego trpí a tak popiera, čo povedal alebo presunie zodpovednosť na iných.

Dvaja neskúsení lídri a pach smrti z ich úst sa v podobe corony šíri Slovenskom. Iste netušili akú silu môžu mať ich slová. Obaja ste mágovia slov, začnite ich používať s rozmyslom.  Ja ako občan mám pochybnosti o tom, či ste zrelí tento štát viesť. Cítim sa ako rukojemník Vašich myšlienkových rozletov a neuvážených slov.

 

VOĽBY 2020 Matovič pred Úradom vlády pritvrdil: VIDEO Ľudia ... 

(foto: Topky.sk)

Vrchná veliteľka, stopnite to ! ! !

28.10.2020

Testy sú neúčinné, dnes to už vieme od skutočných odborníkov, špecialistov. Napriek tomu „vylodenie v Normandii“ je naplánované. Nakúpenie bezcenných testov je treba použiť. Vojenská operácia dvoch veliteľov s modrou knižkou neznámej diagnózy je v plnom prúde. Rukojemníci sú v pohotovosti, pripravení podrobiť sa nátlaku. Možno sa nainfikujú, či ochorejú [...]

Život v dobe, keď „plán je mať plán“

23.10.2020

Dohodnutú drobnú údržbu bytu som preventívne zrušila, aby som ochránila 90 ročnú mamu pred stykom s majstrami. Telefonujem údržbárovi dôvod. Vzdychne si a povie: „Včera mi z nemocnice doviezli 84 ročnú mamu so zápalom pľúc do domáceho ošetrenia, lebo covid…. Všetko sa odkladá, všetko je v pohotovosti, lebo taký je „plán“. V najviac ohrozených [...]

Každý premárnený deň Vám spočítame ! !!

30.09.2020

Dostali nás tam kde chceli, do zóny strachu, vy hnusní covidi. Už ani tasiť nemôžeme, len do zemlianky sa zahrabme. Nemám rada statusy o strachu, všetci predsa milujeme svojich blížnych a ublížiť im nechceme a ani seba zbytočne nepoškodzujeme. Mám pocit, že sme vo vojnovej zóne s pravidelnou dávkou bombardovania a náletov, v kryte zalezení bez možnosti vyliezť. Len už sa [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 137095x
Priemerná čítanosť článkov: 3264x

Autor blogu

Kategórie