Založ si blog

Mágovia slov

Prezidentka Čaputová, počas svojej volebnej kampane, v priamom prenose na Rádiu Expres vyslovila želanie: „Chcem, aby sme boli krajinou, kde sa ľudia nebudú báť zomierať.“

Pol roka na to, počas volebnej kampane premiér Matovič zapálil na Námestie slobody pred Úrad vlády SR 5-tisíc sviečok. Tie mali pripomínať 5-tisíc ľudí, ktorí každoročne zomrú, a ktorí podľa neho mohli žiť.

Dvaja mágovia slov zneužívali smrť občanov Slovenska ako súčasť marketingu vo svojej volebnej kampani. Obaja vyhrali voľby a paradoxne sú konfrontovaní s tým, čo by si žiaden politik neželal.  Musia čeliť potenciálnej hrozbe smrti. Musia ochrániť obyvateľov Slovenska pred tým najhorším, pred smrťou ako následku infikovania covi -19.

Obaja vyťahovali tromfy pyšných slov. Pani Čaputová azda ani netušila ako sa rúha, ako bohorovne vyhlasuje čosi, čo nemôže naplniť, lebo neviem z akej moci chcela zabezpečiť, aby sa ľudia nebáli umierať. A pán Matovič ukázal ako marketér a naivný hlupák, ak si myslel, že ak vyhrá voľby tak sa mu podarí zdravotníctvo zmeniť. To zdravotníctvo, ktoré jeho bývalí i súčasní partneri z Penty dostali na kolená, tým že ovládajú najvýnosnejšie prevádzky nemocníc a lekární.

Znejú mi v ušiach správy o bolestivom umieraní tých, ktorí sa nakazili a nebolo dosť respirátorov. Znejú mi v ušiach správy, ako sa i na Slovensku sa corona vírus šíri. Počúvam správy o tom, ako si pán premiér nevie poradiť so sebou, so svojimi koaličnými partnermi. Počúvam správy o tom, že prezidentka vidí problém v prístupe premiéra v riešení krízy. Zvolili sme si hlavu štátu, bez politických skúsenosti, bez skúsenosti v riadení,… ale so vzletnými slovami, či frázami. Máme tu lídra vlády, ktorý za dvanásť rokov v politike si neosvojil nič z toho ako sa riadi štát, ako sa správa krízový manažér. Dvanásť rokov iba tlačovkoval, kritizoval a zrejme netušil ako to môže byť, ak bude v paľbe kritiky on sám a súčasne bude musieť niesť plnú zodpovednosť za svoje rozhodnutia. Teraz to vie, kritika ho bolí, jeho Ego trpí a tak popiera, čo povedal alebo presunie zodpovednosť na iných.

Dvaja neskúsení lídri a pach smrti z ich úst sa v podobe corony šíri Slovenskom. Iste netušili akú silu môžu mať ich slová. Obaja ste mágovia slov, začnite ich používať s rozmyslom.  Ja ako občan mám pochybnosti o tom, či ste zrelí tento štát viesť. Cítim sa ako rukojemník Vašich myšlienkových rozletov a neuvážených slov.

 

VOĽBY 2020 Matovič pred Úradom vlády pritvrdil: VIDEO Ľudia ... 

(foto: Topky.sk)

Vrchná veliteľka, stopnite to ! ! !

28.10.2020

Testy sú neúčinné, dnes to už vieme od skutočných odborníkov, špecialistov. Napriek tomu „vylodenie v Normandii“ je naplánované. Nakúpenie bezcenných testov je treba použiť. Vojenská operácia dvoch veliteľov s modrou knižkou neznámej diagnózy je v plnom prúde. Rukojemníci sú v pohotovosti, pripravení podrobiť sa nátlaku. Možno sa nainfikujú, či ochorejú [...]

Život v dobe, keď „plán je mať plán“

23.10.2020

Dohodnutú drobnú údržbu bytu som preventívne zrušila, aby som ochránila 90 ročnú mamu pred stykom s majstrami. Telefonujem údržbárovi dôvod. Vzdychne si a povie: „Včera mi z nemocnice doviezli 84 ročnú mamu so zápalom pľúc do domáceho ošetrenia, lebo covid…. Všetko sa odkladá, všetko je v pohotovosti, lebo taký je „plán“. V najviac ohrozených [...]

Každý premárnený deň Vám spočítame ! !!

30.09.2020

Dostali nás tam kde chceli, do zóny strachu, vy hnusní covidi. Už ani tasiť nemôžeme, len do zemlianky sa zahrabme. Nemám rada statusy o strachu, všetci predsa milujeme svojich blížnych a ublížiť im nechceme a ani seba zbytočne nepoškodzujeme. Mám pocit, že sme vo vojnovej zóne s pravidelnou dávkou bombardovania a náletov, v kryte zalezení bez možnosti vyliezť. Len už sa [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 137643x
Priemerná čítanosť článkov: 3277x

Autor blogu

Kategórie