Taký bol plán, taký je plán, lebo dôležité je mať plán.

11. mája 2020, bveronika, Spoločenské reflexie

„Lebo Fico“ dve najčarovnejšie slová, ktoré umožnili prekročiť rubikon frustrácie opozície a dostať sa k moci. Ľud to spojenie oslovilo, našiel sa vinník všetkých ich problémov. Nie som si stále istá, či oprávnene. Voliči zmeny si však boli istí a majú možnosť na vlastnej koži preveriť si pravdivosť dvoch čarovných slov a možno nie. Možno sa nájdu iné dve slovíčka „Lebo covid 19“.

Zatiaľ je nad všetku pochybnosť, že nový vládca nepozná slovo „nesúhlasím“. Spory sa riešia „otvorene“, cez sociálnej siete a tlačovky, aby si každý demokraticky mohol urobiť názor a vybrať, kto je v práve. Posledné slovo má však kráľ a pokojne pošle iné názorové zoskupenie mimo „hru na vládu“. Lebo jeho vláda, jeho pravidlá, jeho pravda. A tak všetci hráči radšej budú „súhlasiť“ a robiť si svoje. Lebo ak kráľ je nahý stačí, že mu hovoria „si kráľ“. A ak kráľ o svojej nahote nič nevie, nič nespozná.

Voliči zmeny, čo pracujú budú živiť tých, čo nepracujú, lebo taký bol sľub za voličský hlas. Voliči zmeny, čo pracujú budú sa podieľať na stavbe mierumilovných mešít, lebo treba sa vo viere rozvíjať. Voliči zmeny budú platiť pentále za zdravotný „luxus“, lebo taký bol význam propagačnej cesty do krajiny cyprusov. A ak niečo ostane z daní voličov zmeny, bude na posolený chlieb pre ich rodičov a kúry z liečivých bylín zozbieraných na Slovenských lúkách.

Taký bol plán, taký je plán, lebo dôležité je mať plán.