Novinári sú, či nie sú cudzí agenti?

24. marca 2018, bveronika, Spoločenské reflexie

Posledné roky je novinárska obec nálepkovaná rôznymi označeniami, sú „prestitúti“, „lipšicovo stádo“,… Najnovšie „cudzí agent“.

 

Neprislúcha mi vyhodnotiť, kto z novinárov si tieto nálepky zaslúži a kto nie. Ako čitateľka som však prestala dôverovať mainstreamovej tlači a mnohé tzv. fakty publikované v printových médiach si preverujem a konfrontujem z nezávislých zdrojov alebo nezávislých médií. Uvedomila som si, že „oficiálne“ médiá nie sú skutočne nezávislé a teda neponúkajú objektívne fakty a ani väčšinový názor.

Za každým médiom je vlastník, často zahraničný. Majiteľ býva zo skupiny tzv. „oligarchov“. Tí majú vlastné záujmy so Slovenskom a tie cez kúpené médiá a kúpených zamestnancov skrytou formou ovplyvňujú. Chcú, aby sme uverili, že je to väčšinový názor. Robí sa to takou formou, že si novinári posúvajú informácie a potom ich púšťajú do éteru v zmysle „jeden za všetkých, všetci za jedného“.  A takto sa vytvára dojem väčšinového názoru. Je to prirodzene iba manipulácia a pokus o vytváranie väčšinového názoru. V skutočnosti ide o realizáciu vlastných záujmov aj za cenu destabilizácie spoločnosti. Preto sa zmietame už od nežnej revolúcie vo vlnách boja o moc oligarchov. Raz vyhráva jedna skupina, inokedy druhá.

Slovák však nevyhráva, jeho bankové konto sa nezvyšuje. Bankové kontá oligarchov sa po každej výhre zvýšia skokom. Mzda Slováka v celosvetovom rebríčku sa neposúva hore, oligarchovia Slovenska však na rebríčku vystupujú stále vyššie.

Ak je teda novinár zamestnaný u zahraničného vlastníka, ktorý patrí k skupine oligarchov, nie je možné sa čudovať, že  jeho práca je ovplyvnená záujmami vlastníka. Potom vyznieva naozaj smiešne, ak novinár bojuje proti vplyvu oligarchov vo vláde, pričom sám je platený oligarchom. Vyznieva skutočne nedôveryhodne, ak novinár platený zahraničným majiteľom, sa snaží presvedčiť, že kope za Slovensko.

Je preto namieste sa pýtať. Nie je novinár súčasne i agentom cudzích, nie slovenských záujmov? Uvedomujú si novinári, že túto hru na platených agentov so Slovenskom hrajú? Nie je novinárovi ako človeku zo seba zle?

 

Nie som agentka Kočnera, ani náhodou. Ale spôsob ako zareagoval je pre mňa poučením.