Čo hnevá poslankyňu Remišovú ?

22. decembra 2016, bveronika, Spoločenské reflexie

Pre poslankyňu Remišovú je neuveriteľné, že výsledky vyšetrovania „politicky citlivých“ káuz, ktoré ona odhaľuje sú „v súlade so zákonom“. Jej svet sa rúti, lebo namiesto jej „právneho názoru“ je to inak a tak závery polície, vyšetrovateľov považuje za folklór.

 

Ak sú závery polície a vyšetrovateľov správne, tak by sa pani poslankyňa mohla zamyslieť, skôr než sa postaví pred kamery. Mohla by sama seba spytovať, či skutočne jej kauzy sú iba jej fabuláciou alebo sú to obchodné prípady, ktoré sú v súlade s existujúcim právnym stavom. Takúto sebareflexiu by však mohla urobiť iba vtedy ak by venovala viac času príprave, viac času konzultáciám s právnikmi, s odborníkmi. Možno by porozumela aj tomu, že vysloviť súd o niekom, o niečom znamená viac ako vytvárať kauzy z domnienok.  Možno by prišla aj k záverom, že sú zlé zákony, lebo nepokrývajú všetky „podozrivé“ činy. V tom prípade by mohla iniciovať novely zákonov, namiesto pretŕčania sa pred kamerou s rýchlokvasnými kauzami.

 

0tázka je, či nový druh folklóru  nepriniesla na Slovensko pani poslankyňa Remišová a jej veselý tím OĽANO/NOVA. Vidím to tak, že táto folklórna skupina si pred kamerami vyspevuje vlastnú insitnú tvorbu a núti políciu spolu s vyšetrovateľmi tancovať podľa ich pesničky. Ak by to tak bolo, potom je na stole ďalšia otázka, či tento druh folklóru nie je pre Slovensko až príliš drahý.