Založ si blog

Skončila éra šaškovania, nastáva éra poslaneckej práce

Pán poslanec M. sa začína cítiť v parlamente ako v koncentráku. Nesmie tam jesť, nesmie si nosiť plagátiky, nesmie hanobiť rasu, hrozí, že nebude môcť beztrestne osočovať ľudí…Je proste v pasci. Sám si pomenoval novelu zákona o rokovacom poriadku ako „náhubkový“. Konečne sa verejne priznal, že s náhubkom a novými obmedzeniami je vlastne v parlamente neužitočný. Za roky pôsobenia v parlamente, počas ktorých dostáva z našich daní slušné finančné ohodnotenie, rozvinul svoj exhibicionizmus, schopnosť predvádzať sa a púšťať do mediálneho priestoru iba fabulácie.

Prišiel čas zmeny. Už aj pán poslanec M. nahradil tričko s menom jeho úhlavného nepriateľa za slušný oblek s bielou košeľou. Už odhlásil svoju živnosť, pripustil, že aj pre neho platia zákony. Ale,…už bude musieť pri svojich vystúpeniach používať iba overené fakty. Ale,…to sa pán poslanec ešte nenaučil. Jeho myseľ je zvyknutá fabulovať príbehy, jeho reč je postavená na vyvolaní negatívnych emócii. A tak všetky zmeny vníma osobne ako útok, ako obmedzenie jeho parlamentnej práce. Cíti sa a správa sa ako rozzúrený pes, ktorého chcú dať do klietky s náhubkom na ústach.

Problém je však v tom, že ten náhubok si na ústa nasadil sám pán poslanec, že tie obmedzenia si do hlavy preniesol on sám. Parlamentná práca je podstatne bohatšia ako tá, ktorú doposiaľ produkoval. Parlamentná práca je o hľadaní iniciatív zľahčujúcich život obyčajných i neobyčajných ľudí Slovenska. Je to práca o hľadaní kompromisov medzi rôznymi uhlami pohľadu na riešenie problémov. To prednostne.

Samozrejme je i o politickom boji ale aj ten sa dá viesť korektne. Box, zápasenie,… je tiež o tom, že sa v ringu proti sebe postavia hráči, z ktorých každý chce vyhrať. Boj v ringu má svoje pravidlá a pravidlá sú nastolené aj pre parlamentný ring. Kto nevie boxovať pravidlá ho obmedzujú.

Parlament je miesto, kde sa dá zviditeľniť, ak poslanec o to stojí. Voliči sa nebránia tomu aby parlamentný „boj“ viedol k víťazstvu tých lepších. Pripomínam však, že tí lepší sú tí, ktorí pracujú pre občanov s konkrétnymi a viditeľnými výsledkami majúcimi dopad na ich každodenný život.

Nemyslím si, že novela rokovacieho poriadku niekomu bráni v tom, aby priniesol konkrétne iniciatívy zlepšujúce život Slovákov. Myslím si, že pravidlá a poriadok zefektívňuje prácu, zvlášť vtedy ak činnosť vedúca k očakávaným výsledkom práce sa zablokuje.

Páni poslanci, občania sa každodenne podriaďujú pravidlám, ktoré tvoríte i vy, ktoré tvoria ich zamestnávatelia,…a verte podmienky ich práce sú často podstatne ťažšie ako je ten Váš „koncentrák“.

 

Vrchná veliteľka, stopnite to ! ! !

28.10.2020

Testy sú neúčinné, dnes to už vieme od skutočných odborníkov, špecialistov. Napriek tomu „vylodenie v Normandii“ je naplánované. Nakúpenie bezcenných testov je treba použiť. Vojenská operácia dvoch veliteľov s modrou knižkou neznámej diagnózy je v plnom prúde. Rukojemníci sú v pohotovosti, pripravení podrobiť sa nátlaku. Možno sa nainfikujú, či ochorejú [...]

Život v dobe, keď „plán je mať plán“

23.10.2020

Dohodnutú drobnú údržbu bytu som preventívne zrušila, aby som ochránila 90 ročnú mamu pred stykom s majstrami. Telefonujem údržbárovi dôvod. Vzdychne si a povie: „Včera mi z nemocnice doviezli 84 ročnú mamu so zápalom pľúc do domáceho ošetrenia, lebo covid…. Všetko sa odkladá, všetko je v pohotovosti, lebo taký je „plán“. V najviac ohrozených [...]

Každý premárnený deň Vám spočítame ! !!

30.09.2020

Dostali nás tam kde chceli, do zóny strachu, vy hnusní covidi. Už ani tasiť nemôžeme, len do zemlianky sa zahrabme. Nemám rada statusy o strachu, všetci predsa milujeme svojich blížnych a ublížiť im nechceme a ani seba zbytočne nepoškodzujeme. Mám pocit, že sme vo vojnovej zóne s pravidelnou dávkou bombardovania a náletov, v kryte zalezení bez možnosti vyliezť. Len už sa [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 136879x
Priemerná čítanosť článkov: 3259x

Autor blogu

Kategórie